Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Арт

567 години от варненската битка отбелязва Парк-музей „Владислав Варненчик”

На 10.11.2011г. в 10.30 ч. в Парк-музей “Владислав Варненчик” с поклонение и полагане на венци и цветя ще бъде отбелязана   567-та годишнина  от  битката при Варна, в  която през  1444г. загива полско-унгарският крал Владислав III Ягело и   10 000  бойци  от съюзническата християнска армия. След поклонението,  в сградата на музея ще бъде открита изложбата „Майсторите”, съвместно с Асоциация „Булгарика”- организатор на Международния панаир на занаятите и изкуствата.

В залата за временни изложби на музея  ще бъдат подредени  21 творби на известни български автори, взели участие в 15-те издания на Панаира  от 1996 г. досега.

Различни по тематика  и уникални сами по себе си, творбите представляват своеобразен пъзел на българското изкуство, събрал на едно място имена като Ивайло Маринов, Марина и Николай Русеви, Тодор Игнатов, Евгений Петров и др.

За Асоциация Булгарика:

Асоциация „БУЛГАРИКА” е основана, като неправителствена организация с идеална цел. Целта на Асоциацията е да допринася за съхранение, развитие, представяне и популяризиране на българското изкуство.Асоциация „Булгарика” създава, подкрепя и развива художествени проекти в областта на визуалните изкуства, музиката, сценичните изкуства, като: панаири и изложения на изкуствата и занаятите; изложби на изобразително изкуство, скулптура, фотография, инсталации, електронно изкуствo; пленери на автори, работещи в областта на визуалните изкуства; създаването на информационен фонд представящ съвременни автори; подготвянето на периодични и уникални печатни издания за изкуство; осъществяването на образователни програми за млади хора; организирането на семинари, дискусии; и други.

barometar.net