Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 20.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Безплатно училище за бъдещи родители откриват в Пловдив

“Първите 5 дни с бебето в къщи” е темата на първата лекция в безплатното Общинско училище за бъдещи родители в Пловдив. Центърът за бременни жени, ДКЦ-1 и Община Пловдив съвместно с книжарница „Форум” в мол “Галерия Пловдив” стартират програма за изучаване съвременните методи и начини за гледане на новородените.

Първият урок за бъдещите мами и татковци е на 12 ноември, събота, от 11 часа в книжарница “Форум” /3-ия етаж, зад стената за катерене/ в мол “Галерия Пловдив”. Лекцията ще е около 1 час, като първите 5 – 7 минути ще бъдат показани техники за преодоляване на стреса и релаксация, обясни Антоанета Борисова, председател на Центъра за бременни жени. Ще бъдe обърнато специално внимание и на практични съвети за успешно кърмене. След лекцията има възможност за индивидуални консултации. Целта на тези безплатни уроци за бъдещи родители е не реклама на определени бебешки продукти и артикули, а полезни практични съвети, свързани с ежедневието преди и след раждането на детето.

Лекторите от Центъра за бременни жени ще разясняват теми като: първите 5 дни с бебето в къщи, контакти и игри с нероденото и новороденото бебе, таткото по време на бременността и раждането, за бъдещите баби – какво ново (и забравено старо) в отглеждането на бебетата, закаляване на бебето – защо толкова рядко мислим и говорим за това, как да изберем семеен лекар за бебето – задължително ли трябва да е педиатър, как да изберем курсове за бременни, масаж на новороденото – гимнастика и грешките при нея, естествена бебешка хигиена и приучаване към гърне, за дневния режим на бебето – в спалнята с мама и тати или отделно. За лекциите не е необходимо предварително записване, уточни г-жа Борисова. Тя подчерта, че безплатните уроци са не само за майките, а и за бъдещите бащи, чието присъствие е от изключителна важност. Следващите лекции са на 26 ноември и 10 декември.

Повече информация за безплатното Общинско училище за бъдещи родители може да научите в интернет на www.bg-bebe.com, както и на GSM 0888 89 50 26 и в книжарница „Форум” в мол „Галерия Пловдив”.

Центърът за бременни жени в ДКЦ-1 досега е осъществил много инициативи съвместно с община Пловдив. От 2003 до 2008 година провежда общоградски празник на бебето с награждаване на първото и последното бебе за годината, родени в Града на тепетата. Съвместни са и проектът “Качество без подкуп” в родилното отделение на УМБАЛ “Св. Георги”, обучение на акушерки, празници със състезания по пълзене на бебета, първите масови кърмения на обществени места, изложби в Градската художествена галерия на любителски снимки на кърмещи майки и други конкурси, празници и събития.

barometar.net