Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 25.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

В Китай купуваш апартамент и ти дават безплатно BMW

Внезапният спад на китайския имотен пазар е лоша новина за много световни компании, но немските производители на луксозни автомобили ще извлекат полза от това, поне в един град.В Уенджоу, където цените на имотите са паднали рязко, строителен предприемач обяви, че първите 150 купувачи на апартамент в нов жилищен комплекс ще получат безплатно и по един автомобил BMW.

Сделката е знак за отчаянието на строителните предприемачи на процъфтяващия преди време китайски имотен пазар, който пострада от държавните мерки, имащи за цел да предотвратят създаването на балон. Забавянето поражда опасения в международен план, тъй като жилищното строителство в Китай е в основата на търсенето на суровини и допринася за ръста на световната икономика.

Китайските строителни предприемача нямаха желание да намалят цените с намаляването на броя на сделките през тази година, но някои от тях вече капитулират след много слабите продажби през октомври. Други, които все още се страхуват да свалят цените, предлага подаръци като допълнителни градини, чанти Louis Vuitton, ваканционни круизи, а вече и коли.

„Които подпише договор и плати първоначалната вноска ще може да си тръгне с ново BMW,“ казват от комплекса Central Mansions, който току-що е излязъл на пазара и разполага със 868 апартамента.Жилищният сектор в Уенджоу в момента е най-слабо представящият се в страната, като цените там падат с 1.4% на месечна база през септември.

И докато Уенджоу е краен пример за положението на китайския имотен пазар, градът определено не е сам в това отношение. Много строителни предприемачи се опитват да привлекат купувачи със специални оферти вместо с отстъпки. Автомобилите BMW, които ще раздават в Уенджоу, струват 300 000 юана (около 47 000 долара), което се равнява на около 10% от цената на закупения апартамент.

profit.bg