Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 25.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Европа

Една трета от британците са в социалните мрежи по време на работа

Според скорошно проучване, проведено от британския сайт за търсене на работа Reed.co.uk, приблизително 33% от служителите признават, че влизат в социални мрежи от офиса, съобщава DigitalTrends. От тях 45% казват, че изборът им пада върху Facebook, следван от професионалната мрежа LinkedIn, YouTube, Twitter и различни блогове.Резултатите сочат, че най-активни в тези мрежи са маркетинговите и IT специалисти, докато инженерите и счетоводителите били много по-малко склонни да ги ползват.

Докато две трети от респондентите вярват, че компаниите имат право да забранят социалните мрежи на работното място, то според проучването по-малко от 30% от компаниите са блокирали напълно достъпа до всякакви социални мрежи, 40% само го ограничават. Останалите компании не прилагали никакви рестрикции и нямали политика, която да забранява достъпа до тях.От служителите, които ежедневно посещават социалните мрежи, 35% твърдят, че го правят само с работна цел. Един на всеки десет признава, че виси в мрежите за собствено удоволствие, а останалите 55% използват Facebook и Twitter и за двете цели.

Проучването установило още, че докато 62% от запитаните влизат в мрежите един или два пъти дневно, то останалите се включват поне по три пъти в рамките на работния ден. Пет процента пък признали, че посещават Facebook и подобните нему сайтове над 10 пъти на ден.Мнозина от служители обновявали профилите си през личните си устройства. Проучването установило, че 64% влизат в мрежите през смартфоните и таблетите си, докато останалите 36% не се свенели да използват работния си компютър.

inews.bg