Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 26.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

Берлускони е горд от действията си по време на кризата

В писмо до италианска дясна партия, изпратено ден след като подаде оставката си като премиер, Силвио Берлускони заяви, че е горд от действията си по време на икономическата криза и че иска „отново да поеме по пътя на управлението“, предаде Франс прес.Горд съм с онова, което постигнахме в течение на тези три години и половина, белязани от безпрецедентна в историята световна криза, отбелязва той в писмо до Франческо Стораче, национален секретар на партия „Ла Дестра“ („Десницата“) – малка  формация, която не е представена в парламента и днес провежда своя конгрес в Торино.

„Споделям вашите убеждения и се надявам заедно да поемем отново по пътя на управлението“, посочва той в първата си публична реакция, след като се оттегли от властта сред освиркванията и възгласи на радост на множеството снощи в Рим. Берлускони обяснява, че е изгубил абсолютното мнозинство в парламента в началото на седмицата, тъй като „в крайна сметка в парламента надделя логиката на дребния шантаж и на изменниците, които са стар порок на италианската политика“.

След като Берлускони подаде оставка от премиерски пост, той получи телефонно обаждане от руския президент Дмитрий Медведев, който му благодари „за значителния личен принос“ за добрите отношение между техните две страни.Президентът на Русия благодари на Берлускони за дългогодишната му конструктивна работа и личния му принос за връзките между Русия и Италия, се казва в цитирано от руските информационни агенции комюнике от Кремъл. Сътрудничеството между двете страни достигна безпрецедентно равнище, което, надяваме се, ще се запази, допълва Медведев.

Dnes.bg