Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 04.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

Как Facebook може да бъде от полза на агентите по недвижими имоти?

Близо 80% от агентите по недвижими имоти в САЩ използват Facebook. “Социалните медии определено са бъдещето за рекламата на сектора на имотите“, коментира за онлайн изданието Mashable.com Мелиса Савенко от RE/MAX Commonwealth.Самата тя използва социалната мрежа, за да промотира имотите, които предлага, да съобщава кога и къде има дни на „отворени врати“, както и да информира за движението на цените.

„Мисля, че много агенти осъзнаха силата на социалните медии, за да популяризират своите брандове, защото е безплатно, лесно и ефективно“, допълва Мелиса Савенко.Ето и пет добри практики, чрез които агенти по недвижими имоти могат да се възползват от безкрайните възможности, които мрежата им предлага.

Връзка с потенциални клиенти

Социалните медии предоставят бърз начин да се свържете персонално с много хора. И ако преди агентите търсеха активно телефони и електронни пощи, сега е много по-лесно да намерят хората във Facebook или LinkedIn. „Вместо да изпращам на хората мейли от служебния си адрес, така осъществявам по-личен контакт с тях, като същевременно ги каня на моята бизнес страница“, коментира Кати Дайнър, основател на Katy Dinner Real Estate.

Всеки агент може да помисли за създаването на отделна бизнес страница във Facebook, с която да достига по-лесно до публиката. Като за начало набирането на  „фенове“ на страницата може да тръгне от личните контакти на агента. Препоръчително е той да прави справка по електронната поща на всеки три месеца и да кани новите си контакти да харесат страницата му.Много агенти обаче решават, че ще използват личната си страница в социалната мрежа за служебни цели поради липсата на достатъчно време да се занимават и с двете.

Периодичност на комуникационния поток

Вече не е достатъчен месечен нюзлетър, за да информирате за новостите в бизнеса. С възможностите, които социалните медии дават, винаги можете да сте актуални.Добре е да се избере на какъв конкретен период от време ще се обновява определен тип информация – обяви, постинги в блогове, информационни материали, снимки.

Facebook за маркетингови цели

Има различни начини  Facebook да бъде интегриран в маркетинга. Например, има възможност за директно постване на нови статии директно от блогове или сайтове.

Социалната мрежа може да се ползва и за успешен имейл маркетинг. Приложението Constant Contact’s позволява разпращане на информационни материали до всички приятели и фенове на страницата.

Facebook реклами

Facebook рекламите са още един ефективен и евтин начин за представяне на нови имоти. Когато започнете да създавате реклама, спазвайте препоръките, определете правилно таргета си и напишете ясно послание към хората.Важна за рекламата в социалната мрежа е и снимката. „Хората предпочитат, когато гледат реклама на имот, да видят имот, а не едно усмихнато лице“, коментира Кати Дайнър. Успех може да има и графика или друго изображение, което дава някаква конкретна информация.

Изграждане на професионален имидж

Трябва да се внимава какво се пуска във Facebook, тъй като всеки там е потенциален клиент. Така че снимки на агента в пияно състояние или пък полуголи фотоси не са приемливи, когато стремежът е да бъде изграден позитивен професионален имидж.Важни са и постингите в социалната мрежа. Експерти препоръчват те да са кратки, позитивни и информативни. „Последното, което клиентите искат, е да ги заливаме с информация колко е тежко в сектора на имотите в момента“, коментира Кати Дайнър.

investor.bg