Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 25.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

EurActiv: Въздухът в България е смъртоносен

Хроничното замърсяване в България превръща страната в едно от най-смъртоносните места за живеене в света заради лошото качество на въздуха, пише сайтът за европейски новини EurActiv.Проблемите в България пораждат широка загриженост по отношение на качеството на въздуха в държавите-членки на ЕС.

От присъединяването си към Европейския съюз през 2007 г. България е постигнала стабилен напредък в подобряване на контрола над околната среда и приемането на правила за опазването на качеството на въздуха, водата и околната среда. Анализаторите обаче твърдят, че тези мерки остават пренебрегвани и от националните, и от европейските институции.

Ние имаме добри закони и системи за наблюдение, но най-големият проблем е, че няма институция, която да прилага законите, смята Георги Стефанов, експерт по климатичните промени и политики в природозащитната организация WWF.Според експерти България заедно с други страни от ЕС се проваля в прилагането на екологичното си законодателство, предаде БНР. Очаква се Европейската комисия да обнови своите стандарти за качество на въздуха най-късно до 2013 г.

actualno.com