Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 26.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Арт

Имаме нереалистични представи за работата заради филмите

Филмите са пълни с нереалистични представи за живота във всеки аспект, но да се спрем над работата и кариерата.Популярният сериал „Сексът и града“ е пълен със заблуди. Героинята Кари Брадшоу успява да води доста луксозен живот, а какво работи? Пише уикенд колонка във вестник. Тя често списва текстчетата по нощница в малките часове на деня, след поредните коктейли в луксозни заведения в Манхатан. Другата героиня Шарлот също живее доста разточително, като работата и е управител на музей, в който никога не в виждаме. Саманта пък успява да е една от най-известните PR-ки в Манхатан, но кога успява да намери време за това не ставя ясно.

Журналистка Кристина Х от Cracked.com заявява, че и е писнало от клишетата във филмите.Секс символи играят ролите на виртуозни адвокати, детективи, лекари специалисти, ядрени физици. Те постигат забележителни успехи в работата си като в същото време им остава време за грижи за външния вид, срещи с различни мъже, дълги вечери с приятелки и почивки на екзотични места.Кристина изброява 6 от най-дразнещите нереалистични представи, които филмите ни насаждат относно работата:

1. Всички са красиви

Из офисите се разхождат красиви дългокраки жени и безупречно облечени мъже. Изглежда, че грозните и дебели хора не работят!

Да изглеждате добре и да правите остроумни забежки по цял ден е достатъчно, за да се издигнете в работата и да правите много пари.

Обърнете внимание на лекарите от „Анатомията на Грей“. В този екип от кадърни специалисти всички изглеждат като фотомодели. Я влезете в съседната поликлиника и се опитахте да потърсите екипа на Грей там.

2. Шефовете не работят

В последния си филм „I Don’t Know How She Does It“ Сара Джесика Паркър играе ролята на шефка на международен фонд, майка и съпруга, а ежедневието й е повече от нереалистично за подобен пости и отговорности.

Няма начин шеф на международен фонд да отива на работа в 9 часа! Тя ще работи по цял ден от компютъра вкъщи. Тя в никакъв случай няма време да си разменя злъчни и-мейли с колежките си. „Мои приятели, които са трейдъри нямат време дори за разговор по телефона, единствено пращат кратки (почти телеграмни) смс-и“, казва авторката.

3. Облеклото

Дамите се обличат по много секси начин, какъвто не е приет на много места. Също така – всички са супер елегантни. Доктор Къди от „Д-р Хаус“ винаги изглежда сякаш току-що е излязла от модно списание за делови жени. Дрехите й също така винаги подчертават елегантната й фигура, те са безупречно изгладени, прическата й е перфектна. Никой не ходи в болницата така по цял ден!

4. Работата е лесна

Нещата по филмите се развиват така – на един човек му хрумва идея, на следващия ден парите се леят. Да, има някои трудности, като това, че в началото не му вярват или се отнасят скептично, но в крайна сметка, само благодарение на своята упоритост този човек се издига.

Вземете „От местопрестъплението“. Детективи (които също съперничат на моделите от кориците по красота) се разхождат с обувки Louis Vuitton из местопрестъплението и навсякъде накъдето насочат фенерчето си изкачат улики. Работата на детективите всъщност е доста тежка, а повечето лаборатории не са и виждали техниката, с която разполагат тези в сериала.

Работата на ТВ екрана включва повече остроумни забележки между колегите, отколкото истинска работа. Разбира се, че не очакваме да ни покажат как някой стои 5 часа пред компютъра, защото това не е интересно, но все пак, не може да не забележим, че работният ден на актьорите далеч не е реалистичен.

5. Парите нямат значение

В сериала „Приятели“ героите са най-обикновени американски младежи. Въпреки че работи като сервитьорка в кафене, Рейчъл може да си позволи да живее в красив апартамент в Манхатан, да носи елегантни дрехи на известни марки, и да си пие питието в шикозни заведения. Джоуи Трибиани е безработен актьор но живее в двустаен апартамент в Манхатан и води момичета на вечери в ресторанти през ден.

6. Всички шефовете са идиоти

В повечето холивудски филми шефът е там, за да ви дразни. Те са почти винаги некомпетентни и не могат да си вържат обувките сами, а как са станали шефове при положение, че нашият главен герой е класи над тях, не е ясно.

profit.bg