Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 26.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Валентина Софрониева е председател на комисията по „Собственост и Стопанство”

Местните общински съветници избраха председатели на комисиите в Общинския съвет. За председател на комисията по „Финанси и бюджет” е избран Янко Станев, който получи 30 гласа „За”. Предлаганата за председател на комисията по „Архитектура” Таня Парушева от „Нашия град” е избрана с 46 гласа от общинските съветници.

Ради Радев ще оглавява комисията по „Благоустройство и комунални дейности”. Валентина Софрониева, общински съветник от групата на ГЕРБ и досегашен юрист на местния парламент е избрана за председател на комисията по „Собственост и стопанство”. Комисията по „Туризъм и рекламна дейност” ще се води от Иван Портних. Иван Луков също от ПП ГЕРБ е избран за председател на комисията по „Транспорт”.  Един от членовете на Атака  Станислав Темелков е председател на комисията по „Обществен ред и сигурност“. За шеф на комисията по „Образование” е посочен Славчо Славов. Ректорът на Медицинския университет във Варна проф. Анелия Клисарова от БСП е избрана за председател на комисията по „Здравеопазване”. Лидия Маринова от ГЕРБ ще е шеф на комисията по „Социални дейности”. Комисията  „Младежки дейности и спорт“ ще се ръководи от Костадин Костадинов.

Съветниците гласуваха за създаването на комисия „Европейски въпроси и международно сътрудничество“ с председател  Николай Георгиев от ГЕРБ.Председател на Правната комисия вече е Юлияна Боева от ГЕРБ. Шефката на Операта Даниела Димова стана председател на комисията по Култура.

Общинският съвет създаде временна комисия „Опазване и възпроизводство на околната среда“ и избра за неин председател Николай Пашов.Борбата с корупцията, в едноименната временна комисия, ще оглавява Петър Липчев. Доста изненадващо решение, тъй като за тази комисия до последно беше спряган синият Николай Недков.

За председател на временната комисия по структурата на Общинския съвет беше избрана Снежана Донева. Оказа се, че почти всички съветници са заявили желание да влязат в тази комисия.Аврам Тодоров от БСП пък ще отговаря за временната комисия, която ще пише правилника за работа на Общинския съвет и неговото взаимодействие с общинската администрация.

Постоянна комисия „Предотвратяване на конфликт на интереси“ създаде Общинският съвет. С 48 гласа „за“ за неин председател беше избран Николай Недков. Комисия по „Приватизация и следприватизационен контрол“ беше създадена от Общинския съвет. Неин председател е шефката на дирекция „Собственост“ от общинската администрация Теодора Трендафилова, а заместник – общинският съветник от ГЕРБ Николай Стоянов.