Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

Коледното пазаруване влиза в телефона

Очакванията за общите продажби на дребно, тоест тези и във физическите магазини, са за ръст от 3 на сто.А мобилната електронна търговия нараства дори с още по-бързи темпове. Най-големите 300 търговци с платформи за продажби през телефона ще генерират продажби за 5,37 млрд. долара тази година, което е над два пъти повече спрямо 2010, се казва в прогноза на Internet Retailer.

Според PayPal, подразделението за онлайн разплащания на eBay, пикът на коледното пазаруване през мобилния телефон тази година ще бъде на 11 декември, втората неделя на следващия месец. Това е последният неработен ден в САЩ, когато ще могат да бъдат направени поръчки, за които ще е сигурно, че ще бъдат доставени навреме за Коледа.През 2010 на този ден общият обем на разплащанията през мобилни устройства в системата на PayPal е бил 4,7 млрд. долара. Тази година компанията очаква сумата да надхвърли 10 млрд. долара.

„Търговците вече си дават сметка за факта, че пазаруването се променя много бързо. На някои им се иска това да не беше вярно, биха предпочели да забранят употребата на смартфони в магазините си“, казва Джон Донахоу, изпълнителен директор на eBay. „Но други прегръщат идеята. Те трябва да стигнат до там, където потребителите взимат своите решения.“Според RSR сред потенциалните печеливши от бума на мобилното пазаруване са именно eBay, Amazon и J.C. Penney. Последният електронен магазин от изброените пусна мобилна версия на сайта много по-рано от редица традиционни търговски вериги и включи в нея разнообразни лесни за ползване функционалности. Сред тях е и „списък с желани продукти“, който може да бъде споделян с приятели.

„Някои търговци може да не са направили нищо в мобилния сегмент и все още да имат годишни ръстове на продажбите, но дългосрочно това няма да продължи“, допълват от анализаторската компания.eBay също наскоро пусна нещо ново – осъвременена версия на приложението си Red Laser, което дава възможност на потребителите да сканират с телефона си баркодове и да сравняват цените на стоките в различните магазини. По информация на Reuters през тази седмица Amazon се готви да разкрие подобен нов свой продукт.

inews.bg