Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 23.07.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

47% от измамите с дебитни и кредитни карти в света са в САЩ

Общо 47% от измамите с дебитни и кредитни карти в света са в САЩ, показват данни на The Nilson Report.САЩ е световен лидер по измами с дебитни и кредитни карти, въпреки че страната генерира едва 27% от обема на покупките и плащаните средства.Банковите институции в Европа, Африка, Азия, Близкия изток и Латинска Америка по-бързо внедряват по-строги системи за сигурност, като въвеждане на пароли, в случаите когато покупката се извършва без наличието на физическата карта, и интегрирането на компютъризирани чипове в картите, докато щатските банки въвеждат новите тези технологии по-бавно, страхувайки се да не отчуждят техните картопритежатели, според The Nilson Report.

В резултат на въвеждането на различни системи за сигурност загубите от измами като процент от общата сума на сделките намалява.През 2010 г. общите загуби от измами са били 4.46 цента на транзакции за 100 долара, в сравнение с 4.71 цента на 100 долара през 2009 г. Това количество намалява постоянно от през последното десетилетие.Въпреки тази тенденция, общите загуби от измами с разплащателни карти в световен мащаб нарастват с 10.2% на годишна база през 2010 г., до 7.60 млрд. долара, тъй като темпът на разходите изпреварва този на намаляване на загубите.

Продажбите на индустрията на разплащателните карти обаче се очаква да растат с по-бърз темп от вредата, която крадците могат да нанесат на системата.Общо 47% от измамите с дебитни и кредитни карти в света са в САЩ, показват данни на The Nilson Report.САЩ е световен лидер по измами с дебитни и кредитни карти, въпреки че страната генерира едва 27% от обема на покупките и плащаните средства.

Банковите институции в Европа, Африка, Азия, Близкия изток и Латинска Америка по-бързо внедряват по-строги системи за сигурност, като въвеждане на пароли, в случаите когато покупката се извършва без наличието на физическата карта, и интегрирането на компютъризирани чипове в картите, докато щатските банки въвеждат новите тези технологии по-бавно, страхувайки се да не отчуждят техните картопритежатели, според The Nilson Report.В резултат на въвеждането на различни системи за сигурност загубите от измами като процент от общата сума на сделките намалява.

През 2010 г. общите загуби от измами са били 4.46 цента на транзакции за 100 долара, в сравнение с 4.71 цента на 100 долара през 2009 г. Това количество намалява постоянно от през последното десетилетие.Въпреки тази тенденция, общите загуби от измами с разплащателни карти в световен мащаб нарастват с 10.2% на годишна база през 2010 г., до 7.60 млрд. долара, тъй като темпът на разходите изпреварва този на намаляване на загубите.Продажбите на индустрията на разплащателните карти обаче се очаква да растат с по-бърз темп от вредата, която крадците могат да нанесат на системата.

profit.bg