Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 27.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Европа

63 на сто от хората са щастливи на работното си място

Забравете плановете си за излизане в пенсия, или повишение. Късметлии сте, че въобще имате работа, пише mashable.com.Според проучване на LinkedIn 63 процента от професионалистите по света са „щастливи” или „много щастливи” на своето работно място. За САЩ този процент е 66 на сто. В анкетата са участвали 12 хил. души от 16 страни.

„Наблюдаваме тенденция сред хората да се осъзнават, че са извадили късмет, че въобще имат работа”, коментира Никол Уилямс, директор комуникации в социалната мрежа. При тази висока безработица, хората са благодарни, за това , което имат на работното си място, вместо да се оплакват за това, което им липсва.„Може да не са получили повишението, което са искали, но имат чудесен началник, който ги поощрява”, посочи тя.В световен план, холандците са най-щастливи на работното си място, а японците – най-нещастни. Бразилците са най-големите оптимисти за бъдещето, което не е учудващо предвид темпа на растеж на тяхната икономика. Испанците са най-песимистично настроени.

Това, че имат работа, далеч не значи, че служителите са склонни да пренебрегнат плода на своя труд. 52 процента от анкетираните американци вярват, че по-добрите резултати в службата ще им донесат по-големи възможности. Сред топ три от мечтите, свързани с работно място, са повишение и ранно пенсиониране.Подобни очаквания може да са нереалистични. Според проучване от края на 2010 г. на WorldAtWork, организация, чието седалище е в Аризона, САЩ, едва 7 процента от служителите са получили повишение през 2009 г. Що се отнася до пенсионирането, голяма част от хората вярват, че ще им се наложи да работят и след това.

Предвид икономическата ситуация експерти препоръчват вместо да гоним увеличение на заплатата или повишение да насочим исканията си към съпътстващите условия. По-лесно бихме си издействали една седмица повече отпуск или няколко дни от седмицата да работим от вкъщи, смятат те.Разбира се, винаги има хора, които са недоволни от работата си, от живота си, понякога с пълно основание. Но да не забравяме, че недоволството само по себе не променя нещата.

expert.bg