Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 12.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Държавата вече управлява хотела на Ванко 1

Започнахме процедура по влизане във владение на хотела на рапъра Иван Главчев, по-известен като Ванко 1”. Това съобщи пред Dnes.bg областният управител на Пловдив Здравко Димитров.Предстои специалисти от отдел „Държавна собственост” към Областна администрация да опишат подробно вещите, които се намират вътре в сградата.„После ще поканим семейство Главчеви да си приберат техните вещи и едва тогава ще преценим за какво точно ще ползваме досегашния хотел”, обясни Димитров.Имотът по документи е в груб строеж и е с акт 14.

7-етажната сграда със статуята на Исус Христос на върха й, беше  отнета в полза на държавата от Върховния касационен съд и я предоставиха за ползване на Областната администрация.  Това се случи по искане на Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, след като Иван Главчев, баща му Петър Главчев и братовчед му Димитър Рачелов бяха осъдени за склоняване към проституция и трафик на хора.

Бащата на рапъра излежа в пловдивския затвор присъда от 5 години лишаване от свободаВанко 1 и братовчед му прекараха зад решетките само по 3 години заради поправка в Наказателния кодекс, внесена от тогавашния депутат Татяна Дончева.Сега Ванко 1 обжалва решение на върховните магистрати в Страсбург с надеждата, че щe си върне хотела. Сградата е оценена на 810 хиляди лева.

dnes.bg