Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Европа

Сайтове мамят с билети за олимпийските игри в Лондон

Европейският потребителски център във Великобритания алармира потребителите да се пазят от фалшиви сайтове за продажба на билети за олимпийските игри.От 27 юли до 12 август 2012 г. Лондон ще бъде домакин на XXX летни олимпийски игри. Билетите за много от събитията вече са разпродадени заради огромния интерес, което е предпоставка от ситуацията да се възползват недобросъвестни търговци.

През лятото на 2011 трима англичани влязоха в затвора за измама с продажба на билети онлайн за олимпийските игри в Пекин през 2008 година. Чрез фирмата си Xclusive те са продали фалшиви билети на обща стойност над 5 милиона паунда на над 10 000 човека от страни в целия свят. В крайна сметка хората не са получили нито билети, нито парите си.Повечето фалшиви сайтове посочват в общите си условия, че ще доставят поръчаните билети точно преди събитието. Ако това не се случи, потребителите рискуват да разберат за измамата твърде късно, когато търговецът вече е покрил следите си.

При продажби от разстояние потребителите имат право на период за размисъл, който е най-малко 7 дни след получаването на стоката. В този срок те могат да върнат продукта обратно на търговеца без да посочват причина, а той е длъжен да им възстанови платената от тях цена. При закупуване на билети за развлечения и спортни събития онлайн това право не важи и съответно не може да се очаква възстановяване на парите.Адресът на сайта не е индикация за държавата, в която е регистриран търговецът. Например, ако адресът на сайта завършва на „co.uk“, това не означава непременно, че фирмата е със седалище във Великобритания.

За да сте сигурни, че купувате билети от сигурни сайтове, прегледайте официалната страница на Олимпиадата 2012 – http://www.london2012.com/about-this-website/ticketing-website-checker.php. На нея са публикувани списъци на оторизираните търговци на билети, а също и адресите на сайтове, от които трябва да се пазите. Списъкът на подозрителните фирми не е изчерпателен. Обявени са само известните досега измамнически сайтове, но информацията се обновява периодично и може да послужи за потребителска защита.

news.bg