Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

БНР осигурява роял за Ричард Клайдерман във Варна

Високите изисквания на Ричард Клайдерман и неговия мениджмънт по отношение на инструмента, на който звездният музикант ще се представи пред публиката във Варна, определят само две възможни марки – Steinway & Sons и Yamaha.

За щастие на варненската публика, във Варна – в Радио Варна, има прекрасен представител на класическата марка – Steinway & Sons C-227 www.steinway.com, който е собственост на БНР и отговаря на всички условия за концертна изява на големия артист. За пръв път изисканият студиен инструмент ще излезе пред хилядната аудитория в зала „Конгресна” в Двореца на културата и спорта на 14 декември.

Историята на пианата с лого стилизирана лира започва преди повече от 150 години, когато германският емигрант Хенри Стейнуей основава своята фирма в един манхатънски лофт. През годините от 1853 до 1883 той, заедно с петимата си сина, развива модерното пиано, като предава уменията си на следващите поколения. Така, за да се роди всеки един от техните рояли, отива цяла година. Тази традиция продължава и днес. Резултатът е върхов инструмент, ненадминат в звукоизвличането.

Брилянтност, дълбочина, огромен диапазон от тембри и амплитуда в динамиката, която никой друг инструмент не притежава, характеризират звука на роялите Steinway & Sons. Специалистите говорят за обем и изящество на звука, които позволяват на артистите във всеки един музикален стил да постигнат перфектна концертна изява.

Роялът, на който Клайдерман ще свири във Варна, е произведен през 2009 г., съхранява се при специални условия и организаторите на концерта от агенция „Елит мюзик” гарантират, че ще бъде пренесен с изключително внимание до сцената. Френският виртуоз пристига във Варна ден преди концерта и ще бъде настанен в дизайнерския хотел „Графит”.

Билетите за концерта на Клайдерман във Варна са от 30 до 80 лв. и се продават в системата на Eventim – магазините „Германос”, „Пикадили”, „Техномаркет”, „Офис 1 суперстор”, „На тъмно”, „Пъблик”, бензиностанции OMV, както и в интернет от www.eventim.bg .

Схемата с местата в зала „Конгресна” е тук:

http://www.eventim.bg/bg/bileti/ricard-kladerman-barna-dvorec-na-kulturata-i-sporta-282838/performance.html

barometar.net