Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 26.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светски новини

Дупница става сборен пункт за фенове на Хари Потър

Дупница ще събере почитатели на малкия магьосник Хари Потър, които ще създадат нов клон на националния „Препрочитателски клуб „Daily Potter“.Утре, 3 декември, ще бъде първата им среща, като домакин на събитието е библиотеката при дупнишкото читалище „Зора“, съобщиха организаторите. В срещата ще участват почитатели на историите на Хари Потър от различни градове на страната.

Членовете на „препрочитателския клуб“ се събират ежемесечно в столицата, а Дупница е третият град в страната, след Варна и Пловдив, в който се създава нова структура, допълва БТА.

На срещите си почитателите на героя на писателката Джоан Роулинг си припомнят любимите си моменти от книгата, обсъждат я или я препрочитат.

Популярната английска поредица включва седем книги, издадени между 1997 и 2007 г. в тираж от над 450 милиона копия, които са преведени на 67 езика.Книгите разказват за премеждията на младия магьосник Хари Потър и неговите приятели Рон Уизли и Хърмаяни Грейнджър, които учат в училището по магия и вълшебство „Хогуортс“.

inews.bg