Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 05.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светски новини

Чарли Шийн и Египет са най-обсъжданите теми в Twitter

Twitter оповести десетте най-популярни хаштагове за 2011 г., показващи как потребителите на микроблогинг платформата се вълнуват от най-различни теми – от политика до клюки за знаменитости, съобщи BBC.Най-популярна тема за 2011 г. е #egypt, а второ място заема популяризираният от Чарли Шийн израз #tigerblood, който бе направен, след като той е уволнен от популярния сериал „Двама мъже и половина“.По същото време тогава Шийн се присъединява към Twitter и в първите 24 часа имаше 1 млн. последователи. Той използва сайта за коментар по спора между него и продуцентите на сериала и в един момент използва израза.

#egypt пък е ползван по време на протестите в Египет през пролетта на 2011 г.Twitter също така публикува информация за най-горещите теми, дискутирани в сайта през отиващата си година.Оставката на египетския президент Хосни Мубарак, дала най-голям тласък на Арабската пролет, е най-дискутираната новина, а убийството на Осама бен Ладен от американските спецчасти заема второ място. Третото най-обсъждано събитие е японското земетресение и последвалото го цунами от март.

В категорията на храните най-обсъжданата тема е сандвичът McLobster. Продуктът на McDonalds, който е сандвич с омар, се продаваше само в Канада, но става популярна тема за разговор, след като се появяват слухове, че ще започне да бъде продаван и в САЩ.Неизвестен до началото на годината тинейджър оглави музикалната категория. Става дума за тинейджърката Ребека Блек, която стана най-обсъжданият музикален изпълнител. Клипът в YouTube за песента й Friday става толкова популярна, че през март дори задминава обсъжданията за цунамито в Япония.

Може би най-изненадващо е, че звездата Джъстин Бийбър въобще не попада сред топ имената.“Освен всичко друго ние наблюдавахме историческите събития в Близкия изток, оплаквахме кончината на Елизабет Тейлър и се радвахме за Уейн Рууни“, пише Twitter в официалния си блог.

dnes.bg