Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 05.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

Microsoft отваря магазин за приложения през февруари

Microsoft официално представи плановете си за собствен онлайн магазин за приложения, който трябва да отвори врати в края на февруари следващата година. В него ще бъдат предлагани приложения за всички устройства, работещи под версиите на Windows, съобщава AFP.Очаква се заедно с магазина Microsoft да пуснат и тестова версия на следващата операционна система Windows 8, която ще работи върху настолни компютри и мобилни устройства. Първоначално новият конкурент на App Store на Apple и Android Market на Google ще предлага само безплатни приложенията за смартфони, таблети и персонални компютри.

Специално за случая президентът на звеното, занимаващо се с уеб услугите към Windows, Антъни Леблон изнесе презентация пред медиите.Днес операционната система на Microsoft захранва над половин милиард компютъра в световен мащаб. „В момента броят на персоналните компютри, работещи под Windows, e по-голям от общия брой на колите на планетата“, похвали се Леблон.

Въпреки това присъствието на Windows в областта на таблетите и смартфоните е повече от скромно, като потребителят трябва да закупува приложенията, разработени от трети страни, директно от производителите.Мнозина приемат бъдещия Windows Store като „по-демократична“ алтернатива на App Store на Apple, която подлага новите приложенията, които кандидатстват за одобрение, на стриктен и понякога неразбираем процес на одобрение.

„Днес едно от най-фрустриращите неща при разработването на приложения са ограниченията, които виртуалните магазини поставят, преди да ви позволят да ги пуснете за продажба“, обяснява Леблон. Така например, Apple изискват транзакциите при закупуване на приложения да бъдат извършвани през някой от продуктите на компанията.

Windows Store ще разполага с механизми за покупки в самите приложения, но разработчиците ще могат да избират различни методи за извършване на финансовите транзакции. „Ние няма да изискваме да променяте вашето приложение и бизнес модела си“, обещава Леблон. От Мicrosoft планират да прибират 30% от печалбата от всяка продажба. Същият процент в момента взимат и от Apple.По време на презентацията от софтуерния гигант отказаха да коментират информацията, че в момента се разработват таблети, които ще работят под Windows 8.Освен това Windows Store ще позволява на разработчиците да поставят свои цени на приложенията, които ще варират от 1,49 до 999,99 долара. Виртуалният магазин ще поддържа и безплатни приложения, които правят парите си от реклама.

inews.bg