Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

Младите в Гърция са най-засегнати от високата безработица

През септември безработицата в Гърция е засегнала 46,4% от гърците на възраст между 15 и 24 години, които не учат, както и 24,5% от хората във възрастовата група 25-34 години, предаде АФП, позовавайки се на данни на гръцката статистическа служба.Според статистическия институт безработицата в Гърция през септември е възлизала на 17,5%, докато през август тя е била 18,4%, а година по-рано – 12,6%.

През септември младите гърци все още са били най-засегнатата група от високите нива на безработицата, която започна да се покачва в началото на 2010 година заради финансовия крах на страната и рестриктивните мерки, които й бяха наложени и които предизвикаха влошаване на рецесията от 2008 година.Жените също са особено потърпевши от липсата на работа в страната. През септември нивото на безработица сред жените е било 21%, докато при мъжете то е било 14,9%.

Вчера новото гръцко коалиционно правителство, ръководено от премиера Лукас Пападимос, си осигури достатъчно парламентарни гласове за приемането на бюджета за следващата година, предвиждащ силно непопулярни мерки за икономии.Бюджетът за 2012 г. предвижда дефицитът да бъде намален до 5,4 процента от брутния вътрешен продукт от очакваните 9 процента през тази година, както и да бъде генериран първичен излишък от 1,1 процента от БВП.

actualno.com