Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 26.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

В Будапеща вдигат паметник на Стив Джобс

Починалият през октомври основател на Apple Стив Джобс ще бъде почетен в унгарската столица Будапеща с бронзова статуя в естествена големина.На 21-и декември статуята трябва да бъде поставена в технологичен парк в Будапеща.Високата над два метра бронзова статуя тежи почти 200 кг. Създателят й Ерно Тот ползва за пример старо издание на списание „The Economist“, където Джобс представя iPhone.

Според агенция Ройтерс Габор Божар, президент на софтуерната компания Graphisoft, е поръчал направата на паметника. Той бил впечатлен от Джобс при тяхна среща на конференция преди почти 30 години. Това се е случило през 1984 г. при форум в Германия, където унгарската компания е представила първата версия на софтуера си за дизайнери ArchiCAD на компютрите на Apple Lisa.

Статуята представя Джобс в характерното му черно поло, дънки и кецове, както и с кръглите му очила. Едната му ръка е изправена напред, а в другата държи устройство, наподобяващо iPhone на Apple.“Джобс казваше, че при една презентация ръката е много важна и е свързващата енергия между човека и компютъра“, казва Тот. Той е харесвал личността на визионера. Темпераментът и движенията на мениджъра били заразителни и вдъховяващи.

„Неговите дизайни са атрактивни, затова и неговият плакет ще бъде във формата на iPad“, обяснява още скулпторът.На нея ще има и цитат: „Единственият начин да създаваш невероятни неща, е да обичаш работата си“.Джобс почина през октомври на 56 години от рак на панкреаса.

dnes.bg