Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 28.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светски новини

Съвети от най-богатите

Световните финансови пазари преживяват тежки времена. Държането на средствата в кеш водят до минимална възвращаемост. В същото време инвестициите на фондовите борси и в суровини са изключително волатилни.В търсене на посоката на пазара, от финансовото издание Bloomberg направи интервю с 14 милиардери, отговорили на 14 въпроса относно възгледите им за глобалната икономика, къде те виждат възможности и какъв е най-добрият им съвет, който биха могли да дадат на инвеститорите.

По много въпроси е намерено единомислие при ултрабогатите. Според тях традиционните индикатори имат малко влияние при вземане на инвестиционно решение. На практика, според Джон Поул ДеХория, салоните за красота са по-добър барометър за икономическата стабилност.

И десетте богаташи са на мнение, че еврото ще поевтинее по-нататък, с което държането на портфейл на щатските пазари в долари е разумен избор.

Според адвоката Джо Джамейл, чието богатство е основно в облигации и кеш, хеджфондовете са опасни за инвеститорите. „По-скоро бих купил кокаин отколкото тези …“ коментира цветущо той.Широкият индекс Standard & Poor’s 500 може да се движи между 1 200 и 1 400 пункта до края на следващата година. Според някои от тях златото е възможност, а според други балон.

Според колекционера Ели Броуд, купуването на картина на Пикасо е най-сигурната инвестиция.Руският магнат Михаил Прокхоров предлага на инвеститорите, ако имат един милион долара, да си го изхарчат с удоволствие.Според него поевтиняването на еврото би дало глътка въздух на Европа да изнася повече и по-бързо да се справи с дълговите си проблеми.

Като най-добър избор между златото, щатските облигации и картина на Пикасо, руският милиардер посочва златото.

Според Доналд Тръмп е добре човек да знае всичко за това, с което се занимава. Като добро място за инвестиране на 1 млн. Долара, Тръмп посочва акции, държавни облигации и имоти с просрочени ипотеки.Тръмп не вярва в портфейлите на маржини, като заявява, че основната част от неговия портфейл е в кеш.Като своята най-лоша инвестиция Тръмп посочва купуването на яхта.

Милиардерът Ели Броуд препоръчва, като най-добро място за инвестиране на 1 млн. долара акциите на висококачествени потребителски компании с международен бизнес като Procter & Gamble Co., Coca-Cola Co., Kraft Foods Inc. и Johnson & Johnson

profit.bg