Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 28.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Шест влака в леден капан

Шест влака престояват в различни железопътни участъци на страната заради тежката зимна обстановка, съобщиха от БДЖ.Бързият влак № 5622 от Благоевград за София престоява от 09:30 ч. в гара Разменна, заради невъзможност да премине през натрупалите преспи върху железния път.От 5,30 часа тази сутрин пък престоява между Силистра и Алфатар пътническият влак № 91101 от Силистра за Самуил. От гара Самуил е изпратен дизелов локомотив за разбиване на преспата.

Пътническият влак № 60101 от София за Кюстендил престоява в гара Владая от 06:25 ч., поради замръзване на подвижния състав вследствие на обилен снеговалеж и силен вятър.Също на гара Владая престоява пътническият влак № 60102 от Кюстендил за София. От гара София е изпратен дизелов локомотив, който да помогне за раздвижването на композицията.Закъсали са и два теснолинейни влака – пътническият влак № 16101 от Септември за Добринище, който престоява от 04:15 ч. в гара Велинград, както й пътническият влак № 16102 от Добринище за Септември, който престоява от 09:00 ч. в гара Аврамово.

От БДЖ не съобщават броя на пътуващите в заседналите в преспите влакове.Сериозни закъснения има и по движението на още няколко железопътни композиции.Пътническият влак № 24214 от Троян за Левски е престоял около 160 минути в района на гара Дойренци вследствие на засядане в снежна преспа. В момента влакът пътува в посока Левски.Пътническият влак № 30131 от Карлово за Сливен е престоял около 140 минути в железопътния участък между Дъбово и Николаево вследствие на засядане в снежна преспа. В момента влакът пътува към Сливен.

Поради усложнената пътна обстановка в района на град Харманли вследствие на наводнена инфраструктура, все още не е възстановено движението на влаковете в участъка между гарите Димитровград и Свиленград.

dnes.bg