Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 17.06.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Можем ли да увеличим силата на ума си

Какво мислите?

Можете ли да решите лесно проблемите си? Можете ли да научите нови неща ефективно? Можете ли да увеличите силата на ума си? Каквото и да мислите и чувствате по тези въпроси, тези мисли и чувства ще имат ефект върху мозъчната ви функция, тъй като силата на ума и психологията са тясно свързани.

Очакване

Шах и мат в четири хода, се казва в една книга. Обичам шаха и пъзелите, но мисля, че тези елегантни решения не са често възможни в реалните игри. Тогава ми хрумна, че те вероятно са там, но без да очаквате да ги намерите. Сега ги намирам много по-често отпреди.Човек, който познавам, прекара детството си с богатите деца и техните семейства. Дали тогава е съвпадение, че той сега прави повече пари, отколкото по-голямата част от нас? Дали богатите му приятели са му дали парите? Дали те му помагат в бизнеса? Не, не, и пак не. Той просто смята, че определено ниво на дохода е нормалното, и сърцето му винаги ще го тласка към това ниво.Започнахте ли да виждате как очакванията и вярата ви могат да разширят или ограничат не само сърцето ви, но и живота ви? Как можете да приложите това, за да увеличите силата на мозъка си?

Какво можете да направите?

Аз никога няма да кажа, че нещо е невъзможно, но това, което мислите, че е възможно, със сигурност се отразява върху това, което можете да изпълните. Ако мислите, че можете да увеличите силата на ума си, вие много по-вероятно ще го направите, тъй като ще направите много повече, за да постигнете резултат. Мислите ли, че можете? Мислите ли, че сте интелигентни? Ако не, как да промените вашата перспектива?Не се притеснявайте. Няма да ви кажа да застанете пред огледалото и да тренирате. Налице е по-лесен начин.

Доказателството е по-силно от потвърждаването

Това, което търсите, ще го намерите и това променя ума ви. Искате ли да докаже това на себе си? Следете за учтиви шофьори за няколко дни, като правите умствена бележка за себе си всеки път, когато видите един от тях. Фокусирайте вниманието си само към тези, учтивите, игнорирайки останалите. Това ще промени опита ви към шофирането по положителен начин. Тогава се фокусирайте към грубите шофьори за няколко дни и ще започнете да ги виждате навсякъде около вас.Ако действително правите упражнението по-горе, ще стигнете до същината на въпроса. Вие възприемате света не само според това, което е там, но според това, на което обръщате внимание. Сега започнете да прилагате това към мисловния си процес.Обръщайте внимание на успехите си. Отбелязвайте всеки път, когато научите нещо ново. Даже го напишете. Забелязвайте успехите си при разрешаване на проблемите и вие ще имате повече от тях. Когато мислите ясно и ефективно, тогава всичко ще бъде различно.Да казвате сами на себе си, че сте интелигентни, може да помогне, но доказателствата са по-убедителни от потвърждението. Така че ако работите върху подобряването на ума си, просто се вглеждайте и ще намерите примери за напредъка, независимо дали са големи или малки. Съсредоточете се върху тях и ги помнете, и най вече мислете положително. Вие можете да започнете да правите това още сега.

http://sanovnik.bg