Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 23.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светски новини

Община Варна провежда антиСПИН кампания по повод 14 февруари

По повод 14 февруари – Международен ден на влюбените, за шест пореден път стартира АНТИСПИН кампания. Тази година тя е под мотото „Животът е безценен” и поставя основен акцент върху предизвикателствата на рисковото сексуално общуване. Организирана е от община Варна, дирекция „Превенции“, съвместно с организациите от Консултативния съвет по превенция на ХИВ/СПИН

От 12 до 14 февруари доброволци от училищните превантивни клубове, от 7 варненски гимназии ще участват в разнообразни инициативи -обучителни сесии с връстници, презентации, дискусии; ще бъдат раздадени и образователни материали.

Информационни кампании ще се проведат и в Средношколско общежитие на 13 февруари, както и в МОЛ Варна на 15 февруари от 16 до18ч.
Гражданите на Варна ще имат възможността да се изследват за ХИВ анонимно и безплатно в мобилни медицински кабинети, разположени на пл. Севастопол, както следва:

– на 14 февруари (петък) от 15.00 до 17.00 ч.

– на 15 февруари (събота) от 14.00 до 16.00 ч.

– на 16 февруари (неделя) от 14.00 до 16.00 ч.

Доброволци ще раздават превантивни материали, а медицински специалисти ще консултират желаещите да се изследват. Целта е да се повиши мотивацията на младите хора за отговорно поведение като ключов фактор за добро репродуктивно здраве и предпазване. Дейностите по кампанията ще се реализират от специалисти и доброволци от дирекция„Превенции“, Градски превантивен клуб, Регионална здравна инспекция – Варна,БМЧК, Фондация „SOS – семейства в риск”, Сдружение„Съучастие”, Фондация „За по – добро психично здраве”, Фондация„Център за социално-екологични практики“, Фондация „И“.

barometar.net