Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 27.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Арт

Сериозно признание за албума на д-р Милен Врабевски

album-vrabevskiАмериканският рок сайт и списание Explicitly Intense определи албума на д-р Милен Врабевски Intelligent Music Project III – „Touching The Divine“ като едно от петте най-добри издания за 2015-та година. Българският проект попада в селекцията, заедно с последния албум на Тото “XIV”, Вини Муур с “Aerial Visions”, My Dying Bride -”Feel The Misery” и Horrific Disease – “Outbreak”.

Explicitly Intense има 20 годишна история и се нарежда сред най-четените медии за рок музика, като предлага информация за широк спектър утвърдени и нови артисти от глобалната сцена. Изданието има голяма популярност сред рок и хеви метъл аудиторията от цял свят с интересни интервюта, новини и коментари.

“Албумът на Intelligent Music Project “Touching The Divine” е един от най-добрите прогресив, еклектични рок записи, които съм слушал през последните около дузина години”, коментира музикалният журналист Сарджу Девани.

Всяка нота, всеки акорд, които изграждат 14-те песни от “Touching The Divine” са подбрани внимателно и целенасочено. Всеки един тон има изключителна тежест в проекта. Този албум е много повече от удоволствие за слуха, а буквално зарежда с настроение и вдъхновява.

Да поставиш “Touching The Divine” в определена рок категория е възможно, но няма да е справедливо. Все пак ще се опитаме да използваме някои категории, за да покажем разнообразието от музикални посоки и идеи на проекта.

Творческият визионер на Intelligent Music Project III е доктор Милен Врабевски, който е събрал в албума такива имена като Джон Пейн (бивш вокалист и басист на Asia), барабаниста Саймън Филипс и певеца Джоузеф Уилямс от Тото, заедно с басиста Нейтън Ийст и студийния китарист Тим Пиърс.

Д-р Милен Врабевски трябва да е много горд със своята звездна селекция от световни музиканти, които са му помогнали да изрази по най-добрия възможен начин артистичната си визия. “Touching The Divine” категорично е преживяване, което нито един почитател на хард рок или хеви метъл музиката не би трябвало да пропуска, защото е много, много, много провокиращ мисълта и изключително въздействащ албум в много аспекти. Това определено е моят номер едно рок/прог рок албум за 2015-та година.”- допълва журналистът Сарджу Девани.

zrock.bg