Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 28.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория България

Община Варна е в готовност за валежите от сняг и ниските температури

snegoriniВсички основни пътни артерии във Варна са обработени с луга, почистени са и по-критичните участъци – Аспарухов мост, пътят за Виница, пътят за Аксаково. Входове и изходи на града са почистени и проходими при зимни условия, съобщават от общинската администрация. Градският транспорт се движи нормално, почистени са подходите към детски, социални и здравни заведения. Снегопочистващите фирми са получили указания за премахване на висулки от подлезите. Това вече е извършено в автоподлеза до Фестивалния и конгресен център и на ул. „Шипка“, работи се по останалите места, съобщи Купен Пашов, началник-отдел „Дейности по защита на населението“. По данни на районните кметове не са регистрирани проблеми със сметопочистването през почивните дни, информира петел.

Екипите, които обработват спирките и подлезите със сол и луга срещу заледяване, са в готовност за работа през цялата седмица, когато се очакват ниски температури. Според синоптичната прогноза, за периода 18 – 24 януари, времето ще е студено с предимно отрицателни температури. По данни на НИМХ –БАН, филиал Варна, в понеделник валежите от сняг ще продължат, но късно след обяд ще започнат постепенно да спират. Ще духа силен вятър от север-северозапад и в Североизточна България ще има навявания и преспи. Видимостта ще е намалена. Минималните температури ще са между минус 7 и минус 2 градуса, максималните от минус 5 до нула. Към надвечер вятърът ще започне да отслабва.

В нощта срещу вторник ще започне да се изяснява. Минималните температури на места ще се понижат до минус 11-минус 12 градуса! През деня ще е слънчево, с максимални температури под нулата- между минус 7 и минус 2 градуса. В сряда ще е слънчево с временни увеличения на облачността. Сутринта на места е възможно да се образува мъгла! Почти тихо. Минималните температури още ще се понижат- до минус 17-минус 12 градуса, а на места в северните райони и до минус 20! Максималните, въпреки, че съвсем слабо ще се повишат, ще останат отрицателни.

В четвъртък ще има променлива облачност, в процес на увеличение. Отново е възможно на места да се образува мъгла! Температурите ще се повишат: минималните с 3 до 5 градуса, а максималните с 1-2. От петък до неделя ще е предимно облачно. На места ще прехвърча слаб сняг. Със слаб до умерен североизточен вятър отново ще нахлуе по-студен въздух. Вълнението на морето по крайбрежието ще е значително в понеделник- 3-4 бала, а през останалите дни ще е 1-2. Температурата на морската вода ще се понижи до 3-6 градуса.