Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 26.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Продължават акциите на варненската полиция срещу притежатели на дрога

Police-VarnaОт пресцентъра на ОДМВР-Варна информират, че на 31.01. т.г., около 00:10 часа, в гр. Варна, на кръстовището на ул. «Кирил Шиваров» и ул. «Брегалница», при извършване на полицейска проверка на Л.А. «Шкода» с водач А.А. (30 г.) от Горна Оряховица и пътници – двама мъже от Варна: Н.В. (26 г.) и Я.Х. (30 г.), в А.А. е намерено и иззето найлоново пакетче, съдържащо жълтеникаво вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за производно на амфетамин с тегло от 9,80 гр. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на дежурен прокурор от Районна прокуратура – Варна. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. В един от пътниците – 26-годишният мъж от Варна, също е намерено и иззето найлоново пакетче, съдържащо прахообразно вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за производно на амфетамин с тегло от 0,43 гр. По случая също е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на дежурен прокурор от Районна прокуратура – Варна. Н.В. също е задържан за срок до 24 часа.

На 30.01. т.г., около 22:00 часа, в гр. Варна, в района на паметника «Българо – съветска дружба», при извършване на полицейска проверка на Г.Д. (19 г.) от Варна, са намерени и иззети четири найлонови пакетчета, съдържащи бяло кристално вещество, и две пакетчета, съдържащи суха тревиста маса. Направената експертна справка установява, че се касае за производно на амфетамин с тегло от 1,71 гр. и марихуана с тегло от 0,33 гр. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на дежурен прокурор от Районна прокуратура – Варна. Г.Д. е задържан за срок до 24 часа.

На 23.01. т.г., в гр. Варна, на ул. «Петър Райчев», при извършване на полицейска проверка на Н.Н. (35 г.) от Варна, известен на МВР, са намерени и иззети: найлоново пакетче, съдържащо суха тревиста маса, и 27 бр. пакетчета, съдържащи бяло прахообразно вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло от 0,78 гр. и амфетамин с тегло от 2,25 гр. По случая е образувана преписка, материалите са докладвани на дежурен прокурор от Районна прокуратура – Варна. Г.Д. е задържан за срок до 24 часа.

barometar.net