Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 20.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Анализи

Държавата дава 1млн.лв. на ТИМ, на „Спартак” Варна – нищо

Marin-Mitev456Министър Лиляна Павлова обяви днес във Варна, че с решение на Министерски съвет ще бъдат отпуснати 1 млн. лв. за стадион „Тича“. С тези средства ще се подмени и доизгради осветлението, като ще бъдат направени и други необходими ремонтни дейности.“ Казано с прости думи: държавата дава 1 млн.лв. на икономическата група ТИМ, която взе на концесия стадион „Тича“ и е собственик на ФК „Черно море“.

“Средствата ще се направят като обществена поръчка, която се води на областния управител, но стадионът ще има най-добрата тревна настилка и най-доброто осветление, за да могат футболистите да тренират нормално.“ – каза през 2015 г. премиерът Борисов. Веднага възниква въпроса: защо държавата помага само на ФК „Черно море“, а забравя другия варненски отбор „Спартак“? Налага се извода, че поради приятелството на премиера с Кирил Домусчиев, държавата отпусна пари за нова трибуна на ФК „Лудогорец“, а сега финансира и стадион „Тича“, взет на концесия от ТИМ, които явно се радват на благосклонното отношение на Борисов.

 ФК „Спартак“ не може да се похвали със собственици близки до премиера, отборът с упорит труд влезе във „В“ група, но няма да получи 1 млн.лв. за нова тревна настилка и осветление на стадиона си.

Припомняме, че ТИМ забавиха с 10 години строежа на друг стадион – „Варна“, манипулативно обвързаха строежа на стадиона с издръжката на ФК „Черно море“ и продадоха 17 дка. земя, собственост на дружеството „Спортен комплекс Варна“, за да започнат строежа през 2015 г.

barometar.net

/на снимката -Марин Митев, един от собствениците на ТИМ/