Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 18.06.2018
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558
USDUSD11.6866
GBPGBP12.2398
CHFCHF11.6897

Анкета

Могат ли да се справят МВР и местната власт с мотористите, които тормозят варненци?

Резултати

Loading ... Loading ...

В категория Светски новини

Свилен Шитов: Младите трябва да черпят опит от възрастните

shitov4351Група от „Съюз на пенсионера 2004“ – гр. Велики Преслав бе на посещение в Девня по покана на местната структура на организацията. Гостите посетиха забележителностите на общината, след което се събраха на празничен обяд в ресторант „Девня“. Събитието уважи кметът Свилен Шитов, който бе посрещнат с хляб и сол. Той поднесе поздравителен адрес към пенсионерите и им подари по един екземпляр от книгата „Бъдеще за Девня“ на краеведката Снежина Иванова.
„Радостен съм, че сте наши гости. Предната група пенсионери, които посетиха Девня, бяха от Велико Търново, а сега от Велики Преслав – все велики и важни градове от нашата история. Територията на Девня е също важна част от историята на България. Има теория, че хан Аспарух е пребивавал по девненските земи… Надявам се, че посещението Ви е било интересно. Радвам се, че създавате нови приятелства и обменяте опит, който заедно трябва да предаваме на подрастващото поколение. Бъдете живи и здрави! Щастлив съм, че имам възможност да посещавам подобни срещи, на които ние, по-младото поколение, можем да черпим опит от вас“, заяви кметът Свилен Шитов.
На свой ред председателят на общинското ръководство на „Съюз на пенсионера 2004“ – гр. Велики Преслав, г-жа Димитричка Петрова, прочете поздравителен адрес от името на кмета на общината д-р Александър Горчев с най-добри пожелания към всички членове на девненската организация. В рамките на мероприятието г-жа Стойка Гайдарджиева от Велики Преслав представи своя изложба на картини.
На срещата присъстваха пенсионери от почти всички структури в Девня. За доброто настроение на възрастните хора се погрижиха децата от балет „Тиера“, певчески групи при НЧ “Просвета 1900“, солови изпълнители от кв. „Повеляново“. Празникът продължи с песни, хора и задушевни раздумки.

barometar.net