Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 28.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Във Варна ще се проведат състезания на младежките противопожарни отряди  „Млад огнеборец“

Mlad-ogneborezНа 17 май, от 09:00 часа, на стадион „Локомотив” в гр Варна ще се проведе Областното състезание на младежките противопожарни отряди  „Млад огнеборец”. Надпревара ще има в следните дисциплини: „Бойно разгръщане на състезателна пътека” и „400 m щафетно бягане с препятствия”. Състезанията на младежките противопожарни отряди се провеждат ежегодно. Целта е  повишаване физическата дееспособност на младежите от 12 до 16 години и развиване на практически умения и готовност за правилни действия при пожари, стихийни бедствия и аварии. В състезанието ще участват отборите спечелили Районните състезанията, провели се сред учебните заведения в област Варна.
На следващия ден 18 май от 10:00 часа,  в гр. Варна, ж.к. „Аспарухово“, м-ст „Малка Чайка“, ще се проведе Областен етап от ученическото състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации – 2018“.
В състезанието ще вземат участие победителите от Общинските етапи от състезанието – община Девня, община Аксаково и  общ. Провадия. Отборите ще мерят сили в два етапа – теоретичен и практически. Целта е да се покажат придобитите умения и знания за защита при бедствия, чрез състезателни игри. Победителят от състезанието ще се яви на Националното ученическо състезание. В годината в която се навършват 140 години от създаването на Варненската пожарна служба РДПБЗН – Варна получи много добра оценка за организацията по подготовката и провеждането на провелото се Зонално състезание по ППС. Комплексни победители за трета зона е отборът на РДПБЗН – Русе, а за четвърта зона купата бе извоювана от РДПБЗН – Варна. Тази година за първи път в Зонални състезания взеха участие юноши от Варна и Разград на възраст от 13 до 18 години. Комплексен победител в тази надпревара стана отборът на Разград.

barometar.net