Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

27 април, Варна: Безочливо поведение на служител на пицарии „Селена“

27 април, малко след 18 часа. Излизам от входа на блока, в който живея. Отварям металната врата на входа и изведнъж, точно срещу мен, на рампата се засилва автомобил и спира на няма и 1 метър от мен. Изненадан и стресиран, разпервам леко ръце и заобикалям колата. Тя е на пицарии „Селена“. В този момент нисък, млад мъж, отваря багажника на колата и грубо ми казва: „Какво мърмориш, не виждаш ли че бързам?“ Питам го на мен ли говори, но той продължава с нагъл тон: „Какво си се размърморил, няма къде да спра и бързам за поръчка!“ Казвам му: „Аз съм пред своя вход, карай я по-спокойно!“ и тръгвам по улицата. Докато вървя осъзнавам степента на безочливото му поведение. От 1 до 10 – тя е 10. И решавам да се обадя в пицарии „Селена“. Момиче /или/ жена ме изслушва, но не можела да ме свърже с управителя – бил много зает. Не казва името си и пита: „Защо е нужно?“ Обяснявам й, че когато двама души разговарят се представят. Все пак промълвява: „Казвам се Десислава.“ Настоявам за извинение от пицарията за наглото поведение на служителя им и искам да знам как се казва. Тя обещава да говори с управителя, щяла да му разкаже цялата история и да ми се обадят. Не ми се обаждат. Най-вероятно са си казали: „Какво ще се разправяме с този недоволник, който дори не е наш клиент?“

Защо разказвам тази история? Първо, защото съм човек с достойнство и не мога да допусна, някой да се държи нагло с мен. Второ – надявам се собствениците на пицарии „Селена“ да обяснят на това момче, че е НЕДОПУСТИМО да говори така на гражданин, когато е на работа. Трето – имам добро мнение за въпросната пицария и недоумявам как са допуснали служител, с подобно поведение да работи за тях. Четвърто – надявам се този младеж да осъзнае, че държанието му е погрешно и издава абсолютна липса на възпитание. И да го коригира. Пето – защото смятам, че подобни постъпки не трябва да бъдат отминавани. Само, ако всеки от нас реагира на подобно безочливо поведение ще подобрим средата, в която живеем.

Ако реагираме с мълчание – подобни младежи, ще продължават да си мислят, че са недосегаеми. А не са.

Днес, 28 април разговарях с един от собствениците на пицарии „Селена“, г-н Тянко Стоев. Той ми благодари за обаждането, извини ми се от името на фирмата и увери, че ще вземе необходимите мерки относно служителя си.

Иво Югов

barometar.net