Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 20.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Борисов беше приятел и „партия“ с Божков. „Ще помагаш“ е повече от 60 млн.

Бойко Борисов беше приятел и „партия“ не само на бридж, покер и белот с Васил Божков. Бившият бос на хазарта, топ математик, вероятно е точен за 60-те милиона. „Ще помагаш“ обаче е много повече от 60 млн. – Васил Божков е „помагал“ 20 години. Бойко Борисов му подсказа, че трябва да „помага“ с акцията в офиса на боса на хазарта, когато стана главен секретар.

Това беше втората акция на „царския“ главен секретар на МВР – първата беше в деня на назначението – срещу Милчо Бонев-„Бай Миле“, първо сигурността, после „ресурса“.

Делян Пеевски не беше в играта – кметът на София Бойко Борисов и Васил Божков бяха комшии по офиси и си правеха визити „за по пура“ и белот.

След това Божков влезе във война с Доган, а Борисов стана „партия“ и с Пеевски. После Божков и Доган изпушиха лулата на мира и босът на хазарта заформи бизнес с Пеевски.

Борисов получаваше „отчисления“ от бизнеса и на Пеевски, и на Божков – нямаше защо да има фирми с босовете.

Американците обаче решиха да извадят от играта „прокситата на руснаците“. И Пеевски атакува Божков уж само за бизнес…

И двамата се оказаха в Дубай след „взаимни поръчки“, за да дочакат там санкциите на САЩ. Санкции за „партията“ им Борисов обаче няма.

Нещо повече. Посланикът на САЩ го прие в резиденцията, в дома си, час след обявяването на санкциите.

Бизнесът обаче приключи – нито Пеевски намачка Божков, нито Борисов искаше да загуби „отчисленията“. Американците казаха – „Баста!“.

Това беше играта. Колкото до предположението на Юлий Москов, че Александър Паунов, Мая Манолова и Ахмед Доган може да са взели подкупи като „настоящ политически лидер“, това е пиниз.

Паунов може да е само „клиент“ на Божков, Манолова да иска подкрепа за избори, а Доган няма да се отвори на такава „поста“ – Падишахът има империя.

bgsniper.com