Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 28.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Интервю

Иван Михайлов: Марин Митев каза, че ще вземе някакви решения, но стигне ли се до Маринов, решения не се вземат

Ръководителят на Националния фен клуб на Черно море Иван Михайлов се обърна към Дарик радио и dsport с молба да изясни причините за вчерашното официално изявление на членовете на организацията. Той каза, че причината за протеста по време на мача със Славия е не само изборът на Борислав Михайлов за президент на БФС, но и необходимостта от задължителни промени, които трябва да се извършват не само в клуба, но и в Стадион Тиха.

Изборът на Борислав Михайлов доведе до войната в Черно море и заплахи за репресии

– Вчера NFC в Черно море публикува изявление на страницата си във Facebook, което е отговор на действията, предприети от ръководството на клуба спрямо вашите фенове след протеста ви по време на мача със Славия. Какво точно се случи да чуете от вас?

– Недоволни сме от избора на Борислав Михайлов за президент на БФС, който според нас беше манипулиран, което беше една от причините за протеста. Друга причина не е свързана с факта, че Черно море гласува за всеки кандидат. Преди месец имахме разговор с г -н Митев за смяна на клуба и стадиона. Тези две неща са напълно несвързани.

– Какво точно му представихте като искания на тази среща?

– Искаме клубът да има спортист, който да взема адекватни решения. Що се отнася до стадиона, той е най -грозният в България. Смело заявявам това. Нямаме тоалетни. Ето защо една жена не може да дойде на стадиона. Искаме смяна на ръководството. Ние сме единственият клуб, който влиза на стадиона с разписка. Отиваме в Габрово за мач за купа, те ни дават билети, ние сме тук с разписки. Желязото не беше отстранено на стадиона. Те уведомяват директора Марина Маринов, която е в този клуб от 15 години и не е направила нищо. И му беше даден бюджет, за който Локомотив например ремонтира стадиона, стана втори и взе 2 купи. Ние настояваме за по -рационално използване на средствата и за управление на стадиона като хора.

– Как реагира на вашите искания Марин Митев?

– Ти го записа. Той каза, че ще обърне внимание и ще вземе някои решения. Но е очевидно, че по Маринов не се вземат решения. И той трябва да вземе тези решения. Марин Митев участва в много други неща, не може да се справи със стадиона и го постави начело, а Маринов вероятно не знае имената на играчите.

– Не сте ли имали среща с Марина Маринов, за да обсъдите този проблем цивилизовано?

– Не можеш да говориш с него. Той е много уверен в себе си. Не можете да говорите с него.

– Но ти се опита да говориш …

– Нека ви кажа лично, че не. Говорихме с Митев, защото той е фактическият президент на клуба. Той е собственик на клуба. Решенията се вземат от Митев, а не от Маринов. Но не знам как се случва … Те нямат връзка помежду си … Не мога да разбера.

– Как стигнахте до такова решение по отношение на тази форма на протест в мача с Уайт?

– Имахме среща. Бяхме готови. Обсъдихме и всички стигнаха до извода, че сме длъжни да изразим своето мнение, своите искания. Ние трябва. В България това не може да продължава безкрайно. Всичко има начало и край. Мисля, че е време всички екипи да го направят.

– Илиян Илиев, информирахте ли го за предстоящата протестна акция?

– Не. Илиян Илиев изобщо не се занимава с нашите дела. Той е треньор на отбора. Не е нужно да го притесняваме. Той има достатъчно грижи. Ние го уважаваме. Ние го подкрепяме, но няма нужда да го включваме в нашите дела, защото това най -вероятно ще има последствия както за него, така и за нас.

– Ако има такива фенове, които ще ви критикуват, че напуснахте стадиона в края на първото полувреме на мача със Славия, или може би поради отсъствието ви отидохте на изравнителния … как ще им отговорите?

– Всеки има собствено мнение и всеки е свободен да го изрази. Досега никой не ни е обвинявал. Много съжаляваме, че отборът остана без подкрепа, но всичко си има цена. На този свят всичко се плаща.

– Как ще се развива Черноморският национален фенклуб оттук нататък? Следващата седмица пристига важната къща на Левски.

– Продължаваме да протестираме. Г -н Маринов вярва, че с някои от неподходящите си действия ще ни сплаши, като заплаши нашето момче или ще вземе казармата ни. Повечето ще оставят хората без вода на стадиона. Всичко това според мен го прави безпомощен. Вместо да търси диалог, той търси конфликт. И този конфликт ще получи. Продължаваме в същия дух, още по -сериозно.

– Планирате ли да заминете за следващия мач в края на полувремето?

– В друга къща ще решим как ще бъде, но ще е по -сериозно.

– Как възприемате тази поръчка със зелен сертификат на стадионите?

– Обсъждахме го. Това е изборът на всеки. Не трябва да бъде. Всеки има право и свобода да взема решения. Но ние не приемаме това. Ще има 100% разбъркване на аудиторията.

На снимката Марин Митев