Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 30.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

Япония вдига данъците

Управляващата Демократическа партия в Япония взе решение временно да вдигне данъците в страната, за да плати за възстановяването след опустошителното земетресение на 11 март. Планът е да бъдат събрани 9,2 трлн. йени или 120 млрд. долара, съобщи BBC. За да бъде изпълнен, управляващите трябва да получат одобрението на коалиционния партньор в японската опозиционна партия.

Властите съобщиха, че планират да съберат допълнителни 2 трлн. евро от разпродажбата на правителствени активи. Новите данъци ще облагат доходите, компаниите, недвижимата собственост и тютюневите изделия в страната. Корпоративните данъци ще се повишат от април следващата година в рамките на 3 години. Таксите върху доходите ще се вдигнат от януари 2012 г. и ще останат по-високи 10 години. Данъците върху тютюневите изделия ще се покачат от следващия октомври.

Демократическата партия в Япония одобри трети финансов пакет за стимулиране на възстановяването в размер от 12 трлн. йени. Този план също трябва да бъде одобрен от опозицията.Над 16 хил. души загинаха след земетресението и последвалото го цунами в Япония през март тази година. Хиляди домове бяха унищожени в североизточните брегови райони на страната.

manager.bg