Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 28.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

Пушенето всъщност увеличава теглото

Това че пушенето помага да се контролира теглото е още един мит, в който мнозина вярват. Това е неочакваното откритие, направено от учени от Университетския колеж в Лондон след 5-годишни наблюдения над повече от 3000 души.Резултатите от изследването са учудили и самите учени. “В течение на много години самите ние смятахме, че цигарите наистина помагат да се регулира теглото. Оказва се, че е тъкмо обратното – хората, които никога не са пушили, контролират своите килограми далеч по-успешно от пушачите”, съобщава за Ройтерс проф. Робърт Уест.

Според британските учени това че пушачите на средна възраст изглеждат по-слаби от непушещите си връстници е още една илюзия. Цигарите въздействат върху ендокринната система така, че дори нормалните количества мастни натрупвания се натрупват неравномерно и по този начин деформират фигурата, дори ако не е налице наднормено тегло.Данните, събрани от отказалите наскоро цигарите, сочат, че много от тях не само са намалили теглото си с няколко килограма, но и кожата им се е подмладила с 10-13 г.

В друго изследване учени от Харвардското медицинско училище в САЩ са определили, че отказът от цигарите практически веднага има положителен ефект върху здравето, а опасността от преждевременна смърт намалява с 13% за следващите 5 г., обобщава Ройтерс.

zdrave.bg