Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 19.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Любопитно

От какво е най-уязвима женската психика

Специалистите отдавна са дефинирали психичните състояния, които най-често и най-силно водят до стрес и психологически дискомфорт. Известно е също така, че женският пол е по-податлив на някои състояния. Много от причините за натоварванията и сривовете в женската психика се дължат на физиологичните различия между двата пола, твърди статия в онлайн изданието Psychology Today.Предлагаме ви 12-те най-важни неща в живота на жените, които предизвикват в тях най-голямо смущение:

1. Първият месечен цикъл

Въпреки че момичетата предварително знаят нещо за първия менструален цикъл, много от тях се страхуват от него. Като правило човешката психика асоциира кръвта с увреждане на тялото и не много от 12 годишните момичета се чустват готови да съобщят на майките си за първата си менструация.

2. Първата целувка.

Много хора силно преживяват първата целувка или първия си сексуален контакт – най-вече заради неизвестността – как ще мине всичко и дали няма да разочароват партньора си. Това засяга особено жените, защото мъжете далеч по-рядко се замислят по време на интимен контакт как изглеждат отстрани.

3. Посещението при гинеколог.

Едва ли ще се намери жена, на която се харесва вътрешният контакт със студените инструменти. Много жени дори се смущават, че трябва да се събличат пред непознат – още повече, ако гинекологът е мъж.

4. Да бъдат видени в леглото с мъж.

Много жени, дори и по-възрастните изпитват истински кошмар при мисълта, че могат да бъдат видени от своите родители или дори от свои познати в леглото с мъж.

5. Да бъдат хванати в изневяра.

Това едва ли се нуждае от някакъв коментар.

6. Петна по дрехите поради месечния цикъл.

Това практически може да смути всяка жена независимо от възрастта, външността и социалния й статус.

7. Лоша миризма от устата.

Около 25% от хората страдат от лоша миризма на устата, а около 40% изпитват това състояние теснява повечето жени. Най-добрият съвет е на първо място да се опитате да установите причината за това – все пак тя може да е проста – неизмити зъби или някакъв отстраним стоматологичен проблем.

8. Миризмата на пот.

Тя е в състояние да нанесе сериозна вреда на репутацията на всеки човек при общуването му с другите. Между другото, потта сама по себе си няма миризма – тя започва да мирише само при съприкосновение с кожата.

9. Износено долно бельо.

Съществува старо “златно” правило особено за жените – ”Не носете старо бельо с дупки, защото никога не знаете, къде ще ви се наложи да се съблечете”. Особено пред мъж, с който възнамерявате да правите секс.

10 Женен любовник.

Когато повечето жени разберат, че “принцът на бял кон” изведнъж се оказва женен, много трудно преживяват този факт. Особено ако той има и деца. А известната мъжка реплика ”Моята жена не ме разбира” според психолозите в повечето случаи е обикновена лъжа или фарс.

11. Пъпките.

Всичко, което засяга външността, може да смути жените, особено ако им предстои важна среща – делова или любовна.

12. Случайното изпускане на газове.

Какво може да се каже тук… “Принцесите не го правят”.

zdrave.bg