Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 14.05.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Facebook улеснява живота на потребителите си

„Щракнатите“ на пиянски и други излагащи снимки във Facebook могат най-сетне да си отдъхнат – скоро те ще решават дали приятелите им ще могат да прикачват името им към дадена нецензурна снимка, преди нейното разпространяване в социалната мрежа, информира Асошиейтед прес.Досега вашите приятели можеха да добавят името ви към снимка във Facebook без вашето съгласие или дори знание. Опцията да я премахнете бе на разположение, но докато това се случи имаше голяма вероятност мнозина от приятелите и колегите ви да ви видят в не най-приятната ви светлина.От Facebook обясняват, че новата функция няма да повлияе на способността на вашите приятели да добавят ваша снимка в профилите си, а само дали името ви ще бъде прикачено към нея. Липсата на такова ще направи много по-трудно намирането на неудобна снимка по време на търсене.

Във вторник (23 август) компанията заяви, че промяната е в отговор на често отправяните предложения на потребителите за предварително одобрение на таговете. Процесът ще бъде приложен и към постингите, в които другите могат да ви тагнат. В допълнение ще можете да одобрявате предварително и това, което другите тагват на вашите снимки или постинги.Facebook се е заела и с други промени върху контрола на лична информация в социалната мрежа. Тези промени няма да засегнат обстоятелството, дали дадена информация ще бъде направена публична или ще остане частна. По-скоро те ще засегнат начина, по който потребителите могат да контролират това, което споделят. Целта е максимално опростяване на работата с настройките в профила.

Очаква се първите промени да започнат да влизат в сила от четвъртък.От доста време Facebook се опитва да опрости своите настройки на личните данни, които често объркват потребителите. Това объркване до някаква степен се появява от усилията на мрежата да им позволи да прилагат различни настройки за достъп до личната информация в профилите си. В същото време мрежата бе подложена на остри критики заради усилията си да накара потребителите да направят публична повече информация за интересите си.

Сред последните промени влизат:

– Вместо да се намират в отделна страница, настройките за достъп до личната информация ще бъдат разположени върху страницата с профила на потребителя – до информацията, която те споделят като харесвана музика и училището, в което са учили. Досега повечето от тези настройки бяха разположени на разстояние от няколко клика.

– Вместо да нарича публичните постинги видими за всички, Facebook просто ще ги нарича „публични“ (public).

– Мрежата планира и да придаде по-голяма тежест на опцията „view profile as“. Това ще ви позволи да напишете името на друг потребител в мрежата и да видите как вашият профил изглежда през неговия профил. Например ако решите да скриете своите снимки и информацията за любимата си музика за част от приятелите си, тази информация няма да се появява когато погледнете профила си през „техните очи“.

– Под влиянието на набиращият скорост конкурент Google+, Facebook ще направи по-лесно споделянето на постинги със специални групи от хора. Това става посредством ново падащо меню, което се появява до всеки ваш постинг. От него ще можете да изберете дали да направите съобщението си публично или то да бъде изпратено само до стените на вашите приятели или пък само до специално подбрани от вас хора хора. С времето това меню ще се усъвършенства и към него ще бъдат включени по-разнообразни малки групи от хора.

– И не на последно място, ще бъдете способни да тагвате на снимки всеки потребител във Facebook, дори и да не сте приятели с него. Той обаче ще трябва да одобри вашите запитвания преди дадена снимка или постинг да се появи в профила му.

inews.bg