Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

BMW започна тестове на първия си модел с предно предаване

Шпионски снимки са хванали прототип на новия хечбек с пет врати по пътищата на Германия. Според изданието Worldcarfans, този модел ще бъде конкурент на Audi A1 и Mercedes-Benz A-Class от следващо поколение. Моделът с предно предаване ще се сглобява на платформата на MINI Cooper от следващо поколение. Според предварителна информация, BMW с предно предаване ще се предлага с набор от нови бензинови и дизелови двигатели, сред които ще бъде нов трицилиндров двигател с обем 1.5 литра и мощност 150 к.с. При него равнището на вредни емисии CO2 няма да надхвърля 100 г/км.

Според шефът на Баварската фирма, Норберт Райтхофер, новия модел с предно предаване ще бъде позициониран в моделния ред на фирмата под 1-Series, а в продажба ще бъде още към края на следващата или в началото на 2013 г.Стана ясно също, че BMW ще пусне нова „гореща” версия на седана от сегашното поколение на „тройката”, като една последна модификация, преди моделът да бъде заменен с нов през 2012.

Най-новият M3 е заснет на пистата Нюрбургринг, като е с двигателят V8 с обем 4.4 литра, който се използва и от версия M3 GTS купе, като колата е по-лека и по-бърза в сравнение с седана M3 на чиято база е направена.От BMW заявяват, че мощността ще бъде между тази на стандартния M3 (414 к.с.) и на М3 GTS (444 к.с.), но ще бъде по-близо до мощността на GTS. Очакваното време за ускорение от място до 100 км/час е 4.5 секунди. Максималната скорост е 305 км/час. Все още не е ясно, дали тази специална версия на седана М3 ще използва обозначението M3 CSL или GTS, но второто е по-малко вероятно, защото традиционно GTS се използва от M3 купе.

automedia.bg