Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 28.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Бизнес

Интересът към гледане на телевизия онлайн расте

Хората прекарват по-малко време в гледане на ефирна телевизия и ползват все повече услугата „при поискване”, предоставяна онлайн. Това показват резултатите от годишното изследване „TV & Video Consumer Trend Report 2011” на Ericsson ConsumerLab.Проучването беше проведено в Австралия, Австрия, Бразилия, Китай, Германия, Холандия, Русия, Испания, Швеция, Тайван, Великобритания, САЩ и Южна Корея.

Повече от 44% от респондентите отбелязват, че гледат интернет базирана телевизия „при поискване” повече от веднъж седмично, a близо 80% гледат ефирна телевизия повече от веднъж в седмицата.Изследването също така показва, че социалните медии са повлияли на начина, по който гледаме телевизия. Повече от 40% от респондентите отбелязват, че влизат в социалните медии през различни устройства като смартфони и таблети, докато гледат телевизия.

Андерс Ерландсон, старши съветник в Ericsson ConsumerLab, коментира: „Гледането на съдържание при поискване става все по-популярно, а ефирното излъчване остава най-разпространения и традиционен начин за гледане на телевизия. Хората обаче искат да ползват и двете възможности. Гледането на телевизия и видео съдържание не е пострадало от развитието на интернет, така както това се случи с печатните издания. Просто гледаме телевизия по много различни начини.”

Inews.bg