Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 29.03.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

Кои социални мрежи ще оцелеят след 10 години

Facebook е само на 7 години, а за това време много други компании се появиха и изчезнаха, така че е трудно да се предвиди кои социални медии ще съществуват след 10 години, според мнозина, невъзможно.

И все пак, такива прогнози се правят:

Facebook

Едва ли Facebook ще има някакъв проблем да съществува и след 10 години – сайтът е популярен, работи добре и дори прави някакви пари.Въпросът тук е: В момента всички социални медии скачат към мобилните телефони и въпросът е какво ще направи Facebook. Те вече имат десетки милиони хора с iOS и Android.Но не се знае – може би ще изскочи мобилна социална мрежа и ще направи с Facebook това, което те направиха с Myspace.

LinkedIn

Добре е да държите професионалния си живот встрани от личния. За това професионалната мрежа LinkedIn има бъдеще.Въпросът тук е: дали Facebook няма да намери начин да се завземе и тяхната ниша.

Twitter

Идеята на Twitter е хората да общуват с приятели, известни личности, корпорации, медии, правителства. Facebook няма да го убие.Въпросът тук е: Ще може ли Twitter да намери начин да прави достатъчно пари, за да остана независим? Това все още не е ясно.

Instagram

Мрежата е само на 1 година. За сега компанията прави нещо доста просто – дава възможност за споделяне на снимки. Хубавото нещо в сайта е неговата семплост.Въпросът тук е: ще може ли компанията да се разрасне и да прави пари?

Google

Google се стреми да обедини социалната страна всички свои продукти, Със сигурност ще излезе нещо от Google+, Gchat, Gmail, YouTube и каквото друго измислят те за 10 години.Въпросът е: Дали Google може да направи това или ще остане само мечта?

Yelp

Хората винаги ще трябва да ядат. Това няма да се промени. Друго, което няма да се промени – хората обичат да говорят за храната, която харесват или не харесват.Въпросът е: Ще може ли Yelp да направи скока към мобилните телефони или някой друг ще го направи вместо тях.

Spotify

Компанията стартира това лято и бързо набира скорост. Дава възможност на хора да споделят своя музика с приятели в реално време. Големите им конкуренти са Rdio и Rhapsody.Въпросът е: Дали ще издържи на тази конкуренция.

Apple GameCenter

Има над 67 милион абонати за малко повече от година съществуване.

Въпросът е: Ще си създаде ли своя общност?

RenRen

Това е нещо като китайският Facebook. В Китай Facebook и всяка друга западна компания ще бъде на второ място. Нещо повече RenRen има 30 млн. долара приходи.

Въпросът тук е: Кой знае какви правила за интернет ще има Китай след 10 години. Дали Facebook някога ще има партньорство с Baidu, каквито слухове има?

Sina Weibo

Ако RenRen е китайският Facebook, то Sina Weibo е техният Twitter. Сайтът има над 200 милиона абоната.Въпросът тук е: Дали американският Twitter някога може да бъде голям в Китай.

В графата „Може би“ ще ги има след 10 години експерти от Business Insider слагат Foursquare, Zynga, Xbox Live, AIM и Tumblr.

profit.bg