Времето

giweather wordpress widget

Валути

Фиксинг за 25.04.2024
ВалутаЕд.Лева
EUREUR11.9558

Анкета

Очаквате ли Варна да се развива през следващите години?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

В категория Светът

Най-големите покупки на руски олигарси през 2011 г.

Миналата година руските олигарси поставиха нови рекорди на пазара на недвижимата собственост. И не само там. За най-значимата покупка на 2011 година безспорно може да бъде определено придобиването на 300-годишния летен замък „Парк плейс“ в графство Оксфордшир, разположен недалеч от британската столица Лондон, пише в. „Комсомолская правда“.Изглеждаше, че вече никой не се изненадва, когато поредният руснак купува за гигантска сума имение зад граница. За пазара на недвижимата собственост обаче 2011 година не бе най-добрата – светът се подготвяше за втората вълна на кризата. Затова силно се откроиха руснаците, които за една година поставиха няколко световни рекорда на този пазар.

Замък с призрак

За покупката на 2011 година може да се определи придобиването на най-скъпото имение във Великобритания, което има 300-годишна история и фигурира в списъка на охраняваните архитектурни обекти.Руснак, чието име се пази в тайна, стана собственик на „Парк плейс“ в графство Оксфордшир. Имението със замъка бе купено за 140 милиона британски лири, рекорд за Великобритания.Предишният рекорд, поставен през април същата година, отново принадлежеше на богаташ от постсъветското пространство. Украинският бизнесмен Ринат Ахметов купи жилищния комплекс „Уан Хайд парк“ за 136 милиона лири.Замъкът „Парк плейс“ впрочем далеч надхвърля рамките на обикновеното. Навремето той е принадлежал на по-големия син на крал Джордж II. Към постройката от 18 век с 27 спални има прилежащ участък от 80 хектара, много постройки, конюшня, кей за лодки на р. Темза и . . . призрак. Според легенда въпросният дух е на толкова години, на колкото е и самият замък.

Подарък на дъщерята

Руският олигарх Дмитрий Риболовлев купи за 88 милиона долара най-скъпия апартамент в сърцето на Ню Йорк.Платената сума се оказа най-високата в историята цена, платена за имот в Манхатън.Пентхаусът е 10-стаен и има прекрасен изглед към Сентръл парк. Той е дар от милиардера на 22-годишната му дъщеря Екатерина. Таткото обаче може да си позволи подобен жест. Състоянието му се оценява на 9,5 милиарда долара.Според посветени олигархът и преди е проявявал интерес към имоти в САЩ. През 2008 г. той се е сдобил с имението на Доналд Тръмп във Флорида срещу сумата от 95 милиона долара.

Футболен клуб в добавка

Не може да се отмине без внимание фактът, че в края на 2011 година Риболовлев купи контролния пакет акции на футболния „Монако“ (седемкратен шампион на Франция).“Отдавна съм футболен запалянко“ – коментира сделката олигархът.Очаква се в следващите 4 години Риболовлев да инвестира във финалиста в Шампионската лига през 2004 година най-малко 100 милиона евро.

Къде живееше Берлускони?

Любовта на руските богаташи към футбола е известна. По-малко познат е фактът, че няколко руски олигарси са почитатели на бившия италиански премиер Берлускони.Търговците на недвижими имоти отбелязват неочаквано голям интерес към вилата на Берлускони на Лазурния бряг, недалеч от Кан.По данни на в. „Кориере дела сера“ търговците са получили за вилата няколко предложения от руски магнати. При това не ги интересувал толкова самият имот, колкото фактът, че е свързан с името на Берлускони. Сделка още няма. Не е изключено обаче тя да е поредният рекорд, само че на 2012 година

mal?vn-x?0?ormal; orphans: 2; text-align: -webkit-auto; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-size-adjust: auto; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: rgb(255, 255, 255); „>
Търговците на недвижими имоти отбелязват неочаквано голям интерес към вилата на
Берлускони на Лазурния бряг, недалеч от Кан.

По данни на в. „Кориере дела сера“ търговците са получили за вилата няколко предложения от руски магнати. При това не ги интересувал толкова самият имот, колкото фактът, че е свързан с името на Берлускони. Сделка още няма. Не е изключено обаче тя да е поредният рекорд, само че на 2012 година.

dnes.bg